Followers

Tuesday, June 19, 2012

Tahun ni boleh makan durian. Yahooooo!!!

Perrrrhhh....dah 3 tahun lebih rasanya tak makan durian.  Oooppss! silap daa, tahun 2009 ada balik Malaysia dan makan durian.  Lepas tu tak de merasa durian sehingga la sekarang baru dapat menyantap durian sepuasnya...yum! yum! 

Balas dendam? Mana ada. Tak de.  Tak de la aku makan mcm orang yg nk 'balas dendam' waktu berbuka puasa tu, keh keh keh.  Sebabnya durian ni bukan la sesuatu yang aku 'gila'kan sangat namun tetap jgk termasuk dalam kategori buah yg disukai.  Senang citer, kalau ada-aku makan, kalau takde-aku takde pulak nak mencari kecuali la disebabkan 'faktor2 pendorong', hehehe.  Tapi kalau dah banyak depan mata, bedal ajer la...muahaha.

Tadi terbaca artikel Dr. Zubaidi yang ada menyentuh tentang durian yg dikatakan mengandungi banyak gula dan karbohidrat - 2 ulas yang bersaiz sederhana mengandungi kira-kira 60 kalori. (Artikel : Makan Durian Ketika Hamil).  Uishhh, camne ni... hancusss la diet i sebab dah balun banyak ulas doreyan ni.  Lepas ni nampaknya kena makan seulas jer la seperti di bawah ni yer adik kakak....hehehe...


mana cukup seulas only...hehehe

Sebut pasal durian ni kan teringat peristiwa nak makan durian frozen masa kt oklen dulu.  Alahai, gelak sorang2 bila lihat kembali video itu.  Nak upload kt sini tapi tak dapek kerana ada sedikit masalah teknikal.  Next time la yer. :)

Sunday, June 17, 2012

Welcome back? hehehe..

Hehehe...sign in blogger tiba-tiba daku terkesima.  Sudah bertukar wajah rupanya.  Masa bila yer layout dashboard ni dah bertukar yer.  Nampak benor betapa lamanya aku tak hadap blog sendiri.  Kalau ikutkan nak bertapa lagi tapi entah kenapa tetiba gian pulak nak post entry.  Tak ada apa yang menarik lah, nak post pasal masak emh...mokcik sekarang tengah cuti-cuti masak...keh keh keh.

Haaaa...alang-alang dh sign in kan, ejas la sikit sana sini.  Bukan apa, sebab lembab benor nak scrol sampaikan tuan punya sendiri pun naik menyampasss...muahaha.  So, buh yang simple2 jer la.

Oh, btw... aku dah lama pulang ke tanah air terchenta.  Sebab tu la kali ni memang lama betul tak masuk blog.  Ada banyak perkara yang tak settle lagi.  Eh, bukan tak settle lagi tapi tak setting lagi, hehehe.  Nanti la bila tiba masanya akan aku story-mory, hihihi.

Macam tak syok kan post entry kalau takde gambo.  Ambik la jamu mata gambo pavlova ni.  Ni buat masa mak mertua datang ke auckland bulan february lepas.  Hahaha...sori la, dah lama benor. :p

terasa-rasa kemanisan dan kesegaran kiwi gold itu.  uwaaaa.... i miss NZ.
Aku malas nak copy resepi pavlova ni so, kepada sesapa yg nak resepi tu sila jengok kat blog puan ini.  Dah banyak kali buat guna resepi ni dan menjadi dengan jayanya...hehehe (perasan!).  Terima kasih yer puan yg sudi berkongsi resepi ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...