Followers

Friday, August 19, 2011

CHEF WAN ON GOOD MORNING TVNZ1

Pagi semalam Chef Wan ke udara dalam rancangan Good Morning di TVNZ 1.  Alaaaa...mcm rancangan Selamat Pagi Malaysia kt RTM1 tuuu.  Seronok dapat tengok Chef Wan masak kt tvnz rasa macam tengok rancangan masak2 dalam bulan ramadhan kt Malaysia pulak...hehehe.  Chef Wan masak dua resepi iaitu Nyonya Laksa dan Grilled Beef With Mango .  Tapi sebab masa terhad, cara masak pun mcm nak cepat sangat dan sedar2 dah siap.

Sepanjang masak tu biasa la mulutnya mengomel.. pasal udang tak de kulit la, frozen x fresh mcm kt malaysia, pasal serai kena potong kontot katanya rubbish....hahahaha, aku pun x tau mana dia dapat serai yg tak de bahagian bawah yg gemok tu.  mmg betul la kan katanya klu kt malaysia yg bahagian atas hijau tu mmg kira 'sampah' kan, hik hik hik. ... dah tu katanya tak jumpa daun kesum kt sini.  mmg susah sikit la tambah2 waktu winter cenggini kecuali yg orang2 malaysia kt sini tanam.  lebar2 tau daun kesum kt sini chef wan oooiiiiii, muahaha.  lepas tu dia usik pengacara pompuan tu katanya pakai baju kaler macam orang tua... hahaha...sabo jer la.  gelak jer kita orang yg menonton ni.  alaaaa....sape tak sedia maklum dengan 'kepetahannya' itu kan.  Ok, gambar2 kt bawah ni tak plan pun nak ambik sbb masa tu memory card dah penuh, so yang ado sajo laaa...


masa ni sarah tengah baca emel penonton untuk segmen ni.  tak silap pengirim tu orang malaysia yang menetap di new zealand ni la.

prepare nak masak grilled beef

yang ni plak Chef Wan tanya Brendon pernah jadi model tak....hehehe

gelak je la melayan Chef Wan ni..

bukan Brendon yg interview dia, dia plak yg interview Brendon dah kawen ke belum, dah ada anak ke, isteri keje apa....hahahaha....

sembang apa ntah lagi...dah lupa



beef grilled yg sedang dimasak


p/s:  sedap plak tengok grilled beef tu. rasa cam nak try jer.  katanya sepatutnya letak cili padi tp mat salleh kan mana tahan pedas so dia ganti dengan cili biasa. ' i dont want to kill u',  kata chef wan kepada pengacara2 itu...hahaha




7 comments:

  1. HAHAHA.. KELAKOR LAK MENENGOK NYER TU KAK.. MCM2 CHEF WAN TU KALAU NGUSIK KAN

    ReplyDelete
  2. akak mmg tau CW ada kat NZ melalui fb beliau.lupa nak tanya ina tu hari..
    apa2 pun mmg tak pernah jemu dengar celoteh CW kan?

    ReplyDelete
  3. takkk sempat nak tgk yg ini..huhuhuu
    ct tgk yg masterchef oz tuh jer..keciwa!! huahuahua

    ReplyDelete
  4. hahahahahha.....kalah pengacara tu ngn chefwan kannnnn~~~
    MALAYSIA BOLEH! hihi

    ReplyDelete
  5. @izah,
    tu la zah, banyak lagi ussikan dan ngomelannya tu. tp dh tak ingat dah. dah la nak tgk tu pun berebut dgn anak bising2 nak tgk wonder pet. tak khusyuk nk tgk tv jadinya..


    @k.anim,
    saya tak tau pun, itu kawan yg bagitau sehari sebelum tu. rancangan ni start pukul 9. Ingatkan slot tu tgh2 rancangan ke, sekali pukul 9 tu dah muncul kelibat chef wan. kwan yg tukang bagitau tu plak terlepas tengok...hehe


    @Luna,
    Hahahaha....nape x tengok? x sedar ke? rugi tau. ada soalan apa ntah untuk menang buku chef wan, tp of kos la syaratnya terbuka kpd resident NZ ajer.


    @eliyaezlinalias,
    hahaha...itu la pasal. siap berseloroh, katanya lepas ni director boleh la siapkan kontrak untuk dia...hehe.

    ReplyDelete
  6. salam kenal kak ika ^^ nmpk nama kt dapur kak izah n kak mas td.. duk auckland ye? tun dulu wat degree kt Otago 2004-2007. wahh.. chef wan masak2 smp ke NZ.. mesti semua students msia duk ngadap TV time tu kan. hihi

    ReplyDelete
  7. salam 'alaik kak inaku!

    waah.. sedapnya blog ni!

    kalau nak masak, dtg sini jela ek cari resepi.. hihi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...