Followers

Tuesday, May 28, 2013

Lolichoc Kenduri

Tetiba pulak rasa nak update blog.  Sebenarnya kan memang dah lama nak update tapi biasa la kan banyak sangat halangan2nya.  Hehehe...alasan la tu.

Baru-baru ini ada sesuatu telah terjadi.  Waaaa... :'( bila ingat-ingat balik boleh meratap hiba jugeeekkk ni .. hehehe.  Tapi tabahkan hati.  Itu semua sudah ketentuan dari-Nya.  Apa ceritanya, nanti i will strory mory, hokeh.

Sebelum tu nak share gambar lolichoc yg buat masa kenduri sambut menantu adik mr. haza.  Alaa... adik beliau yg kawen yg aku buatkan hantaran tu.  Setelah beberapa kali terpaksa ditunda tarikh kenduri kerana sbb tertentu, the last time tu pun terpaksa jugak kena tunda sbb pilihanraya-13.  Since kenduri kt semenyih dan they all nk balik mengundi kt Penang so, tarikh tu kena jugek pinda.  

Dan disebabkan pindaan tarikh2 itu serta aku pulak nak balik mengundi kat Terengganu so, lolichoc ni last minute la buat.  Perrrhhh...boleh tahan penat jugak buat dalam kuantiti banyak last2 minute cenggini.  Walau pun buatnya amatlah mudah namun dalam kuantiti banyak ni tuan-tuan dan puan-puan kena la banyak bersabar.  

Jumlah semua ni dlm 400 pcs lebih.  Yang coklat putih tu saje campur sbb nak habiskan coklat dr projek sebelum itu.


Aku memang tak sempat dah nak snap gambar banyak-banyak.  Siap jer, terus snap skeping dua lepas tu terus bungkus semua masuk cooler box dan mr. haza wrapping guna plastic wrap.  Sebabnya beliau bawak coklat tu ke semenyih dan tinggalkan kt sana lepas tu balik penang untuk mengundi.  So, coklat tu duduk la dalam box tu selama seminggu sementara nk sampai hari kenduri kan.  Alhamdulillah tak cair dan tak masuk semut you coklat i tu....hahaha.  punya la risau andai itu terjadi.

Ini lolichoc yg paling simple jer ni.  Jimat kos! hahaha.  So, kalau korang nak order untuk kenduri tu boleh sangat la.  Terutama mereka yg sekitar kulai, johor baru.  Hahaha...promot pulak.

2 comments:

  1. masa makan2 umah sil last week
    budak2 duk kerumun choclate fountain
    maklumlah jarang jumpa
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. chocolate fountain tu dah jd trend kan sekarang. mmg tujuannya nak tarik budak-budak pon...seronok la diaorang. tapi lepas tu habis la comot dengan lelehan cekelat.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...