Followers

Saturday, February 19, 2011

ALHAMDULILLAH...

Alhamdulillah petang semalam dah boleh keluar hospital. Skrang dpt la berehat kt rumah. Terima kasih buat yg sudi mendoakan, membantu, melawat dan mcm2 lg. Terima kasih jgk buat jiran yg byk tolong. Hanya Allah SWT shj yg dpt membalas sgla kebaikan itu. Sbenarnya ni bukan la gian sgt nk berblog, maklum la tgh sakit lg kan tp sbnrnya dh boring terlantar je. Kepala pn dh pening2...so, baik buat sesuatu yg dpt hilangkn boring smbil2 tlantar ni kan. lg pun taip pkai henpon je, bknya hadap pc pn. lg satu nk tnya pndpt sape2 yg penah ada pengalaman yg sama, kot2 la boleh share sumthin ke.

Sbnarnya hri khamis lepas aku msuk spital sbb menjalani pembedahan kecil. bukan open surgery yg kena toreh pnjang tu, huhuhu....yg tu lg seriau. yg aku jalani ni cuma laparoscopy, iaitu tebuk lubang (4 lubang) utk masukn alat (tmasuk kamera) kt perut dan sedut (benda yg nk dsedut-buang). nk lebih faham, pndai2 la korang search sndri apa itu laparoscopy....hehehe...sori, tuan umah pkai henpon je, x larat nk search dan link kan.

ni 1st time aku jalani pembedahan mcm ni. aku pn x tau pntang larang camne. same ke mcm org bsalin? tp aku rasa xde la teruk sgt mcm org bsalin cuma ada la jgk rasa sakit sikit2 je tp kepala mmg dizzy ler. dan perut sgt2 la lapar tp x tau nk mkn apa. mr. haza dh msk sup tp aku mkn skit je...ngada2 kan...hehehe. klu ikut hati aku nk belasah aje mkn mcm2, tp risau jgk sbnrnya...hehehe

ok la kepala dh fonin benar ni. sape ada idea the good food utk recovery, bgtau la. tp jgn ckp ikan haruan plak. mane nk cekau weh kt auckland ni.... tenkiu.

11 comments:

  1. Assalamualaikum...
    Alhamdulillah. Take care. sori xdapat nak bagi pandangan sbb 1st time dengar.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak ina,
    Alhamdudillah dah selamat.
    mogaakak cepat2 sembuh yer...banyak2 berehat tau....

    ReplyDelete
  3. kak ina...
    semoga cepat sembuh..
    operate apa tu?cam seriau je dengor..
    apa apa pun get well soon

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dah selamat semuanya..semoga lepas ni ina makin sihat..psl mkn tu memula nak jgk tanya ina kena pantang apa2 ke..since tuan punya badan pun x sure nnt zila tlg tanyakan kat k.zaimah eh..have a good rest k..rsnyer bt ms skang to be safe, elok ina pantang mknn yg bisa n angin kot..ok pape nnt zila update..pastu nk tanya, klau call ina larat ke nk ckp? hehe..nk call ina tapi takut ganggu ina..ok take care dear!

    ReplyDelete
  5. assalam..semoga cepat sembuh.
    kalau tak de ikan haruan..pati ik
    an haruan atau air gamat pun tak sampai ke sana ke.
    apa2 pun..jaga diri..insyaallah cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum
    Xtau ina sakit sbb kebelakangan ni xbuka blog. Smogs cepat baik, nak nasihat pun xreti gak sbb saya pun xpernah dgr penyakit tu. Tp jgn gi mkn budu lok.. Hehehe..Ada ke budu kat oklen tu?
    Take care ye

    ReplyDelete
  7. hai awak :) saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/dari-manchester-ucapan-terima-kasih.html

    ReplyDelete
  8. Assalam Ina, buat laparoscopy ke? biasa dlm masalah gyne punya kes ni...nieza tak ada pengalaman tapi tau jugalah sedikit pasal prosedur tu...tapi bab pantang tu nieza x sure....apapun jgn ler buat keja berat buat semetara waktu ni..bykkan berehat dan ikut segala nasihat doc yer...semoga cepat baik yer.

    ReplyDelete
  9. Salam Ina. Take care & moga cepat sembuh. Jgn makan benda2 yg gatal sehingga luka sembuh tau.

    ReplyDelete
  10. Lepas operation kena makan makanan berkhasiat.. rasanya benda ber'bisa' cam telur, ayam tu kena tinggal dulu kot sampai luka pulih..
    Tapi ni atas orang jugak..
    Semoga cepat kembali ke sediakala..

    Entry terbaru padlie: Enginear Oh Enjinyiur..

    ReplyDelete
  11. get well soon ye...:)

    meh ke rumah,
    ~happy birthday damia~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...