Followers

Monday, April 11, 2011

1st time angkut award dan tag...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua,

Ni first time tau dapat awards dan kena tag. Mula2 dulu tak berapa faham sangat apakebendanya kan tp bila dh tgk sane sini baru la faham. klu tag gambar dlm fesbuk tu reti sangat la kan...hak hak hak...


ni gambo frame dengan bunga rose ni daripada K.Hana (mek jepong yg dah balik malaya tu..hik hik hik). munge ros ni k.hana tujukan khas untuk peminat2 dia sempena birthday ke-2 hanamemories. ampuuuuun k.hana, dh lama tu akak suruh ambik dan dh lama saya ckp dh ambik...tp baru nak gantung kt sini....huhuhu...apa2 pun tenkiu k.hana...memang mesra peminat gitu. klu jd selebriti harussss menang selebriti fofular sbb rajin layan peminat kan....hik hik hik...








5 awards kt atas ni pulak dapat dari Love. Mekaseh Love ingat kt i. Love u! Lepas tu tengok kt blog Izah dapat lagi. Izah pun angkut dr Love jgk tp dia cuma angkut dua jer.....hahaha...aku tamak angkut semua. Tak pe, Izah mmg selalu dpt awards. aku baru pes time...sian...sian... maklum la blog suam2 kuku....hehehehe... walau bagaimana pun terima kasih izah sbb sudi listkan akak kt situ. Kemudian jalan2 lagi... dpt lg award yg sama dari Hasue. Katanya dia awardkan antaranya kepada sesiapa yg ada kt tepi tetingkap dapurnya tu. Hehehehe...scroll2...tak sangka ada jugak tersenarai blog aku ni. Terima Kasih yer Hasue. Owh, tidak lupa jgk kepada Mas yg awardkan kpd semua rakan2 blogger.

Ok, sekarang citer pasal tag pulak. Tag ni dpt dari Mamawana awal tahun baru2 ni tp x sempat nk buat. Tambah2 masa awal tahun ada mcm2 dugaan dan dgn tak x sihatnya (alasan...hehehe).
Berkenaan tag ni....

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

alamak...banyak jgk tu...came ni...tak tau la nak citer apa pasal diri sendiri...tak reti tp sbg tak menghampakan org yg meng-tag-kan saya, saya tulis la serba sedikit, ok.

  1. surirumah sepenuh masa
  2. ada anak sorang
  3. skrg ktt auckland, new zealand.....ikut suami sambung belajar
  4. suka berinternet.....hehehe
  5. suka berkawan....berkawan biar seribu, berkasih biar satu! ahaks!
  6. tak suka konfrantasi atau selisih faham. klu berlaku, lebih suka berdiam diri atau mengalah asalkan hubungan silaturahim dpt diteruskan dan berjalan dgn baik. tp jgn ambik kesempatan pulak.
  7. hobi? tak payah tanya la....sedia maklom...hahaha... memasak dan makan la...
  8. suka bergurau
  9. air yg paling suka minum, air masak.
  10. pendiam dgn org yg baru kenal tp mulut tak reti diam dgn org yg dh lama kenal...hik hik hik....
Alamak...mmg dah tak tau nk tulis apa lagi... hold dulu la...nanti sambung lagi....hehehe.

Sebenarnya kan, dulu aku ni tak suka pun berblog. Tp lepas tu selalu cuba resepi dan kawan2 mintak resepi. kemudian terfikir apa salahnya buat blog untuk sape2 kawan2 aku yg tanya resepi tu untuk refer.....atau lebih tepatnya aku malas nak emel atau search semula banyak2 kali kt dorang....hahahaha. Tapi bila dah ada blog rasa seronok pulak dapat kenal kawan2 baru. Klu blur nak masak apa, skodeng jer kt tetingkap tu kan...hehehe. Walau pun blog ni suam2 kuku tp itu tak menjadi masalah asalkan aku gembira dgn apa yg aku buat dan tidak menyalahi hukum Islam dan undang-undang negara.

ok, la...dah panjang ni...pasal awards di atas rasanya dah ramai dapat kan. nanti konpem pusing pi mai pi mai jgk. pasal tag rasanya bukan semua orang suka kena tag kan so, tak berani nk tag sebarangan. Tp, apa pun saya nak ucapkan terima kasih bagi sesape yg sudi jejakkan cursor anda ke blog suam2 kuku ni. Love to know you all!

4 comments:

  1. Ina, tahniah dapat award yer....nanti singgah umah nieza ambil poskad lak yer...tq..:)

    ReplyDelete
  2. salam ina
    tu diaaaaaa
    takde2 award sekali dapat sederet panjang..tahniah ina dapat award..jgn lupa print pastu gantung kat dapur.hehe

    ReplyDelete
  3. lagi bersemangat ni dpt2 awards ni ina..tahniah2..hehe..suam kuku ke suam air ke x kisah lah asalkan ada sumting tuk kita share kan..sharing is caring..caring is loving..loving is i lappp u too..hahaha

    ReplyDelete
  4. nieza,
    dapat poskad? yeay! yeay! nanti saya pegi angkut yer. tenkiu nieza. love u!


    k.anim,
    kasi gempaq jer tu kumpul byk2. baru nmpak meriah skit. hahahaha...ni klu nk tampal kt dinding dapur yg sekangkang kera ni x muat ni kak anim owh... ;)


    ziela,
    jom ziela. join de club. sesuai untuk lepas tensen tensi. blog inaku79 ni dh tak jd blog masak2 sepenuhnya dah. dh jd caca marba. semua ada. yg penting kita happy... hehehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...