Followers

Sunday, April 03, 2011

SAYA SUKA COKLAT!



Selamat hujung minggu buat semua orang. Tengah buat apa tu? bagi yang cuti minggu hari Jumaat maknanya hari ni dah start keje balik la kan. No blues2 ok. Hahahaha...biase la tu, aku dulu pun mcm tu jgk. Klu hari 1st mesti ada blues2 skit. Kata orang nak start panaskan enjin tu ambik masa skit. Apa2 pun yg penting keje siap on time kan....klu tak nanti bos marah... ;)

Jom, layan gambar cokelat bagi sesapa yg suka makan cokelat. Take 5 la kononnya aku ni maklum la dari td duk housekeeping. Errrkkk...tp nampak mcm tak 'keeping'2 pn dr td... hahaha... ini bukan dh take 5 dah ni...dekat 2-3 jam dh ni...hik hik hik...

Nape aku letak gambar ni? Sebab aku suka makan coklat. Bukan aku saje, Mr. Haza & Faqihah pun suka. Hantu cokelat la ni. Tapi tak boleh la makan selalu, sendiri mau ingat la.... hahahaha. Nanti aku bertambah tembam dan faqihah gigi takde sebatang...sape yg susah? Mr. Haza tak pe, hari2 dia pegi skul panjat bukit depan rumah tu dah hilang byk kalori dah. Kami beli coklat pun time promosi jer. Sbb sini selalu ada promosi. Tp brand yg susah atau jarang ada promosi coklat jenama dr New Zealand la, iaitu Whittaker's. Coklat whitakker's sedap tau, padat jer rasa coklatnya. Kalau Cadbury plak mmg selalu ada promosi. Biasa yg coklat blok yg 200 gram (yg selalu kita beli tu la....), 2 blok untuk $5.00. Tapi tahun lepas kot konon2 orang sini cam nak boikot cadbury tu sebab katanya rasa dh tak asli (agaknya peratus kandungan koko dikurangkan kot) dan jg sbb menggunakan minyak kelapa sawit. Emh, pandai2 la pilih citarasa sendiri camne kan? Tp memang tak dinafikan whittakers lebih sedap dari cadbury....hehehehe...


antara bentuk2 yg ada


coklat ni mcm 2 lapisan, dlm dia coklat lg lembut...


Ok, coklat Guylian ni baru jer beli pagi tadi tp dah selamat cair di mulut. Ni product Belgium yg mmg terkenal dengan cokelatnyerrr. Ni pun kebetulan ada promosi. Satu kotak tu ada 3 ketui, bentuk sea shells la. Harganya $0.99 saje untuk satu kotak tu. Kalau harga asalnya adalah $2.09. Berbaloi kan? Pandai plak Mr.Haza ni beli, 3 ketoi...satu sorang la....hahahaha. Tp td Mr.Haza dh angkut skit pegi skul. So, aku makan la dgn Faqihah. Bila 3 ketoi tu, aku cakap la kt Faqihah, one for Faqihah & one for mama. Satu lagi? Dengan cepat2 dia sumbat part dia yg seketoi masuk mulut...pulun habis nak dpatkn yg satu lg tu....hahahaha....sabo jer la... Aikk, tak aci ni...terpaksa la buka next kotak. Sib baik tgh promosi tau. Klu tak...seketoi sorang jer la... wakakakaka....



nak? alamak....dah tinggal kotak jer....hehehe

3 comments:

  1. akak pun suka cekelat! cekelat la penghibur dan peneman ketika buat analysis di tgh mlm buta atau dinihari ..hehehehehe

    ina hr tu akak beli cadbury "bar of plenty", yg ada shortcake tu..sedap!!
    akak suka sgt sbb shortcake tu buat dia kurang manis sket. Tp dah takde..
    hehehe, saje nak menumpang menyibuk kat sini ;D

    ReplyDelete
  2. wahhh kami pn nk p beli ler gak.. kt mana neh k.ina?? err sblm tuh ada lg x agak2 promotion tuh? heheh

    ReplyDelete
  3. K.Fariza,
    betul2 tu...coklat mmg penghibur yg mudah. tp bila makan rasa cam susah jer nak stop, hehehe...
    alamak, x penah beli plak yg ada shortcake tu...aisey, rugi la dh xde... xsempat rasa... :)

    Siti,
    beli kt countdown jer...kami kan mmg customer tetap kt situ... hik hik hik. tak pasti la promotion tu ada lg tak...try la usha dulu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...