Followers

Wednesday, July 21, 2010

AIR TEH DANGDUT

suka tgk buih tu...



Sumber : Hana

Teh ni buat pagi tadi. Santapan bersama roti canai tadi la. Hohohoho...dh rasa cam kt warung pulak mkn roti canai dgn teh tarik. Tp yg ni lg canggih...berdangdut plak tehnya...hehehe. Berkecah kitchen bench dgn tumpahan2 teh ni td...tarik smpai senget2 tgn ni, sib baik x berdangdut...haruuuu....hahahaha....sape tuan punya resepi x tau tp aku kebas kt dapur k.hana. Halal yer tepek kt sini. Adeh, sedap la plak...ok, layan resepi...aku nk gi dapur duluuuu....nk buat teh dangdut ni skali lg... hehehehe....

Bahan-bahan
  • 2 uncang teh
  • 3 sb susu pekat
  • 2 sb susu cair (Optional)

Cara-cara

  1. Rebus teh tue dengan setengah cawan air.pastikan teh tue pekat (Biasanya saya rebus setengah cawan air dan bila pekat air akan tinggal 1/3 cawan je)
  2. 1 cawan air panas, campur susu pekat dengan susu cair lepas tue tarikk sampai berbuih.
  3. Lepas tue masukkan susu ke dalam gelas sekali dengan buih-buih tue
  4. Akhir sekali baru masukkan teh yang pekat td ke dalam susu.masukkan teh tue slow2....



sblm minum, kacau dulu....

3 comments:

  1. Salam Ina. CAntik nya glass, nak order 5 gelas boley? hehe

    ReplyDelete
  2. mak aihhhhh tingginyer buih dier! kalah buih sabun satu kotak! muekekekekee

    ReplyDelete
  3. Along, salam. order gelas jer? airnya x nak? hahahaha... gelas plastik jer tu along, manyak murah.. 4 dolar 1 set (4 gelas & 1 jag)... ;-)

    K.Hana,entah2 termasuk sabun cuci pinggan ke apa air teh dangdutku ini....muahahhahaha.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...