Followers

Monday, August 02, 2010

ROTI BEBOLA BERGULA... Lagi!

jimatkan gula mek na oiiiii........hahahaha...

Sehari dua ni cam mls je nk update blog. Oooo...sbb tenet slow. Ni hari ni apesal la plak yahoo mail bermasalah plak tak leh nk send emel. Nyampassss tul! Hehehe...mcm la aku ada kerja penting pn dgn emel tu. Tp tu la kan.... kononnya jauh kt oberc ober the river & apa2 ober la, kemudahan internet ni mmg penting untuk berhubung dgn dunia luar.

Oooopppss....silap topik plak. Ini kan blog masak2 so, kembali semula kpd rancangan msk2 kita.. ngeh...ngeh..ngeh... Roti ni kan dh berpuluh kali dh aku buat. Dan ramai plak yg suka tu. Cuma roti kosong yg ada gula aje tp btl2 mendapat sambutan...hehehe. Kali ni buat 3 adunan untuk Della yg order sempena besday anaknya. Buat roti time winter ni ada sedikit mencabar la. Sejuk2 roti x brp nak naik, berjanggut la tunggu. So, spt biase masukkan/penaikkan dlm oven dgn suhu antara 35-45c selama 30 minit. Isyaallah naik la tu. Untuk resepi sila rujuk entry terdahulu di sini.



'timba' breadmaker pn nk posing jgk...almaklum la dapur sekangkang kera...keh keh keh

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...