Followers

Wednesday, August 11, 2010

SAMBAL TUMIS BILIS & PETAI

ada org dh tak sabar nk mkn, tgh snap gambo dh diletaknya sudu...hahahaha



Perhhhhh!!! sedapnyerrrrr berbuka puasa dgn sambal tumis bilis dgn petai di musim2 sejuk cenggini. Syiokkkk!!! Eh, lupa plak...new zealand mana pose lg hari ni...hahahaha.... ank bulan baru muncul la td..skrg dh mlm kt sini, so esok la baru start pose. xpe la lewat sehari & raya pn sure la lewat sehari jgk dr Msia. Tp pose kt sini syok..musim sejuk, nyaman, wktu pn x pnjg sgt...hehehe. Apa2 pn, SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA tak kira di mana sahaja anda berada. Klu ada salah dan silap harap dimaafkan.

Berbalik pd cerita sambal tumis petai... adeh, kenyang betul mkn nasik hari ni. hehehe.. sape kata kt auckland ni takde petai. ada la uols. frozen pun frozen la. jgn tak kenal plak petai...muahahahahaha..jgn mareee...tp x sesueeii mkn petai bulan poser u! aku xper, aku duk rumah jer. tak bercakap dgn org. balik2 sembang ngan si kecik jer. hahaha. wokeh la, resepi x pyh letak la yerk. semua org reti buat msk tumis. tp klu nak jugak, klik kt sini resepinya lebih kurang la.

10 comments:

  1. salam ina, slmt berpuasa...
    ermm ada la yg karang pasang bom atom, bom nuklear tengok petai ni.. sebelum dah cukup berasa mek jepun tu tengok petai jeruk kat rumah mimiey :)

    ReplyDelete
  2. Hmmm...patut la mcm ada bau2 petai masa sembahyang terawih kat surau AUT mlm td :)

    ReplyDelete
  3. @k.nor,
    salam k.nor...selamat berpuasa jgk.
    hehehe..k.nor, dah berasap dh mek jepong tu bakor shoutbox ku. ada bau2 tempoyak lak tu.. keh keh keh

    @bakh,
    hahahaha....sape suruh duk sebelah. lain kali duk btl2 sblh tok imam. bkn ke skrg dh naik pangkat & byk pangkt...hehehehe....

    ReplyDelete
  4. @k.nor,
    salam k.nor...selamat berpuasa jgk.
    hehehe..k.nor, dah berasap dh mek jepong tu bakor shoutbox ku. ada bau2 tempoyak lak tu.. keh keh keh

    @bakh,
    hahahaha....sape suruh duk sebelah. lain kali duk btl2 sblh tok imam. bkn ke skrg dh naik pangkat & byk pangkt...hehehehe....

    ReplyDelete
  5. huhuhu...plg tk suka makan petai...tp kalau sambal bilis jemmg best..he3...

    ina..template lum siap lagi..ada kt kg..baru ari ni leh install artisteer...sowi

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan...ermmmm,baunyer smapai sini..2 pinggan nasi abis ni klu x puasa :)

    ReplyDelete
  7. @k.wan,
    rugi x mkan petai, sedap oooo... hehehe....k.wan, template tu saya dh tgk...i like it!! tp ada mende sket nk tanya k.wan.. nti ym key.

    @Deliah's Deli
    hehehe....betul2, dh dpt lauk smbal bilis ni lauk lain tolak tepi la... Selamat Berpuasa!

    ReplyDelete
  8. Salam Ina..waoooo petai seh!!
    Mana rembat ni Ina.. akak lum jmpa petai lagi.. Meroyan tgk sambal ina tu..

    ReplyDelete
  9. K.As, kami beli kt supermarket Lim Chour. Klu kt Auckland ni kt city pn ada kt suburb pn ada.... kt Hamilton x sure la... Klu akak turun Auckland cuba la cari. Insyaallah ada.

    ReplyDelete
  10. k.as, jgn meroyan bulan2 pose nih, hahaha....susah nanti...kekeke... biasanya mmg slalu ada pn petai kt supa tu tp x tau la kot2 nanti smua pakat serbu....x dapek la nk nolong.. hehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...